Υπηρεσίες Διατροφικής Υποστήριξης

Διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους

Το ιδανικό βάρος για κάθε άνθρωπο διαφέρει και δε θα πρέπει να ταυτίζεται με τα πρότυπα σώματος που προβάλλονται. Είναι σημαντικό κανείς να νοιώθει άνετα με την εικόνα σώματός του και παράλληλα το βάρος να μην επιβαρύνει την υγεία του. Στο Κέντρο μας θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε με τους Διαιτολόγους μας και να κατανοήσετε ποιο είναι αυτό το βάρος για εσάς και πώς θα μπορέσετε να το επιτύχετε και να το διατηρήσετε.

Αντιμετώπιση υποθρεψίας και παχυσαρκίας

Στην Ελλάδα τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι ιδιαίτερα υψηλά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες με πολλές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία. Ακόμα, ιδιαίτερα έντονο είναι και το φαινόμενο της υποθρεψίας που εμφανίζεται κυρίως με την έλλειψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό και σε αυτό έχουν οδηγήσει κυρίως οι φτωχές διατροφικά επιλογές. Οι Διαιτολόγοι του «Art of Living» αναλαμβάνουν τόσο τη διαιτολογική όσο και τη συμπεριφορική αντιμετώπιση, ώστε σταδιακά το άτομο να επανέλθει σε ένα υγιές σωματικό βάρος και να καλύψει όλες του τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά με τέτοιο τρόπο που θα μπορέσει να το διατηρήσει.

Πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων

Η διατροφή σχετίζεται και επηρεάζει μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων όπως είναι τα καρδιαγγειακά, οι υπερλιπιδαιμίες, ο σακχαρώδης διαβήτης, διάφορες μορφές καρκίνου, παθήσεις του γαστρεντερικού, παθήσεις του αναπνευστικού κ.α. Ένα σωστά διαμορφωμένο διατροφικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου είναι απαραίτητο για να συντελέσει τόσο στην πρόληψη τέτοιου είδους παθήσεων, αλλά ακόμα και στην αντιμετώπισή τους.

Αθλητές

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό σε κάθε ηλικιακή ομάδα αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά. Προκειμένου να μη δημιουργηθούν διατροφικές ελλείψεις και να αυξηθεί η αθλητική απόδοση στο μέγιστο, είναι απαραίτητο να γίνει εξατομικευμένα ο σχεδιασμός ενός κατάλληλου διατροφικού πλάνου.

 

Χορτοφάγοι, vegan

Αυτού του είδους οι διατροφές μπορεί να είναι ιδιαίτερα υγιεινές,  εφόσον υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός του διατροφικού πλάνου. Ο αποκλεισμός ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως είναι αυτή του κρέατος ενδέχεται να οδηγήσει σε ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό αν δε γίνει η αντικατάστασή τους με τα κατάλληλα τρόφιμα. Οι διαιτολόγοι του Κέντρου μας είναι σε θέση να σας βοηθήσουν ώστε να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι διατροφικές σας επιλογές να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας.

Διατροφικές διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν ένα συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο που συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας και αυξημένα ποσοστά θνητότητας. Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπισή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το Κέντρο «ArtofLiving» διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που αποτελείται από διαιτολόγους και ψυχολόγους για την κατάλληλη αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.