Άλλη μια χρονιά που το σπίτι μοσχομύρισε!!!!!!
Μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε!!!!!!! Είναι η αγαπημένη μας και κάθε χρόνο την κάνουμε μαζί με την κόρη μου.
Υλικά
- 1 βιτάμ
- ¾ ποτηριού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 φαρίν απ
Τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες , την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χλστ. Με διάφορα κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Εναλλακτικά, τα καλύπτουμε με αμυγδαλόπαστα, ζαχαρόπαστα, τρούφα ή σοκολάτα λιωμένη.
Κάντε το σπίτι σας να μυρίσει Χριστούγεννα!!!