Την περασμένη Κυριακή είδαμε με την κόρη μου μία υπέροχη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους!!!! Την ‘‘Μελωδία της Ευτυχίας’’. Την απολαύσαμε τόσο πολύ που δεν θέλαμε να τελειώσει ……εκπληκτική σκηνοθεσία και φοβεροί ηθοποιοί!!!! Αν σας δοθεί η ευκαιρία μην την χάσετε!!!!
Η Θέμις Μαρσέλλου έχει κάνει μια άκρως ρεαλιστική σκηνοθεσία του πιο διάσημου μιούζικαλ στον κόσμο μετατρέποντας το σε ένα μαγικό παραμύθι, µε πολύ χορό και μουσική, που μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών μεταφέρεται στον Ελληνικό Κόσμο με έναν all star θίασο, ζωντανή ορχήστρα και 12 μικρούς πρωταγωνιστές από 7 έως 14 ετών. Οι ηθοποιοί, διαλεγμένοι ένας κι ένας, διατηρούν έξοχα το κωμικό μέτρο ακολουθώντας πιστά τον ρυθμό του έργου. Νάντια Κοντογεώργη, Λεωνίδας Κακούρης, Ναταλία Δραγούμη, Μαντώ, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος συναντιούνται στη σκηνή με αφορμή την πασίγνωστη ιστορία της Maria Augusta Trapp.
Η υπόθεση του έργου
Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα, έχει αποσυρθεί σε μοναστήρι. Ωστόσο, η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη ζωή, την εμποδίζουν να υπακούσει τους κανόνες του μοναστηριού. Έτσι, όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ φον Τραπ (Λεωνίδας Κακούρης) γράφει στο μοναστήρι και ζητεί κάποια μοναχή ως γκουβερνάντα, η ηγουμένη (Μαντώ) στέλνει τη Μαρία, θέλοντας να τη βοηθήσει να βρει τον δρόμο της. Ο πλοίαρχος, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του, τα οποία λόγω της απουσίας της μητέρας και των συνθηκών, έχουν γίνει απείθαρχα. Όμως η άφιξη της χαρούμενης Μαρίας έχει πολύ θετική επίδραση στα παιδιά και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και γέλια.Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις. Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα ταξίδι του έχοντας στο πλευρό του τη βαρόνη Έλσα Σρέντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η ανακοίνωση του επερχόμενου γάμου, κάνει τον πλοίαρχο και τη Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους.
Η Θέμις Μαρσέλλου στις παραστάσεις της στοχεύει πάντα στην αλήθεια, την οποία και εδώ αναδεικνύει στο έπακρο, τόσο στη σχέση του πλοιάρχου και της Μαρίας, που αγαπιούνται με πάθος, όσο και στην εκπληκτική ζεστασιά που εκπέμπουν τα παιδιά απέναντι στον πατέρα τους αλλά και στη ζωή γενικά.
Η τρυφερή σκηνή που ο πλοίαρχος κάθεται παγωμένος απέναντι στα παιδιά, ενώ αυτά τον πλησιάζουν αργά αργά με σκοπό να τον αγκαλιάσουν, αλλά και το τραγούδι «Climb every mountain» που ερμηνεύει συγκλονιστικά η Μαντώ ως ηγουμένη του μοναστηριού, ωθώντας τη Μαρία να βγει στη ζωή και να ζήσει το όνειρό της, ανήκουν στις πιο δυνατές στιγμές του έργου, δημιουργώντας εύλογα στο κοινό την υπέρτατη συγκίνηση.
Η Θέμις Μαρσέλλου κάνει μια εξαιρετική απόδοση του έργου απογειώνοντας τους χαρακτήρες του, καθώς πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που τη ρουφάς έως το μεδούλι.